Diferența între diamant și zirconia

Cuvântul “diamant” provine din grecescul “adamas”, care înseamnă indestructibil. Diamantele sunt singurele pietre compuse dintr-un singur element chimic, carbonul C., acestea find formate în întregime din atomi de carbon, cristalizând în sistem cubic (isometric).

Înainte de a cumpăra un diamant, trebuie să știți că există diamante naturale, formate în natură, diamante sintetice, create în laborator în aceleași condiții din natură, care au proprietăți identicecu diamantele naturale și diamante false, care imită diamantele naturale, dar nu sunt compuși pe bază de carbon și nu au aceleași proprietăți fizice și opticesa ale diamantelor naturale.

Principala diferență între diamantele naturale și cele sintetice o reprezintă claritatea. Diamantele sintetice sunt create printr-un proces controlat, conceput pentru a minimaliza defectele și, ca urmare, există mai puține defecte în structura lor cristalină.

Cubic Zirconia este forma cristalină cubică a dioxidului de zirconiu (Zr02), un mineral care este extrem de rar în natură, dar ușor de sintetizat pentru utilizare ca un simulant al diamantului, fiind unul dintre cele mai populare materiale utilizate pentru a imita diamantul. Zirconia sintetizat este greu, de obicei incolor și poate fi făcut într-o varietate de culori diferite. Zirconia tinde să conțină mai multe flash-uri de culoare decât diamantul tipic. Acesta nu are clivaj și prezintă o fractură coloidală care-l face mai fragil și mai sensibil decât diamantele.

Shopping Cart