Ce să alegem între Aurul de 14K și 18K?

Diferența dintre aurul de 18K si 14K constă în cantitatea de aur pur per gram inclusă în fiecare tip. Astfel, aurul de 18K conține 75% aur pur și 25 % aliaj, iar aurul de 14K conține 58,3%-58,5% aur pur, restul fiind aliaj. Deoarece aurul în stare pură, este foarte moale, se macină în timp, se tocește și se îndoaie, aliajul, dat de metale precum paladiu, cupru, argint sau platină, este folosit pentru a-l face mai rezistent.

Proporțiile diferite de aur-aliaj fac ca densitatea să fie alta în cazul celor două tipuri de aur, ceea ce duce la diferențe de greutate și de preț semnificative între aurul de 18K și cel de 14K. Aurul de 18K este caracterizat de un luciu mai bun, care poate fi observat la o verigheta sau la un inel de logodnă de culoare galben lucios, ce arată mult mai bine în varianta de 18K decât în cea de 14K.

Alegerea recomandată la o bijuterie din aur alb este de 14K. În schimb, la alegerea unei bijuterii din aur galben, vă recomandăm ca acesta să fie din aur 18K, astfel încât investiția financiară și sentimentală să fie una excelentă.

Shopping Cart